Spaghetti z taco
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Taco Spaghetti może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 328 kalorii . Za 95 centów za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga czarnej fasoli, pomidorów w puszce, salsy i spaghetti. 22 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują Black Bean and Peppers Taco Filling , Easy and Delicious Taco Soup i Healthy & Spicy Fish Taco Salad .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Podziel spaghetti na trzy części; gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby było al dente.
Tymczasem w holenderskim piekarniku gotuj wołowinę na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż nie będzie już różowa, rozpadając się na okruszki; odcedź. Wymieszaj z przyprawą do taco i wodą; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj fasolę, pomidory, 1 szklankę sera i salsę.
Odcedź spaghetti, dodaj do mieszanki wołowej i wymieszaj.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Piec pod przykryciem przez 20 minut.
Piec bez przykrycia przez kolejne 3–5 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.