Spaghetti z sosem Tapenadowym i pieczonymi pomidorami

Spaghetti z sosem Tapenadowym i pieczonymi pomidorami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 459 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Mieszanka spaghetti, oliwy z oliwek, kaparów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti z Tapenadą, pomidorami, szpinakiem, rukolą i fetą, Pieczone Romanos I Pomidory Z Tapenadą, oraz Grillowany Tuńczyk z Puree z białej fasoli, Tapenadą z oliwek i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zagotuj duży garnek wody na średnim ogniu. Posolić wodę, dodać spaghetti i gotować do al dente.
Wyjmij i zarezerwuj filiżankę płynu do gotowania przed spuszczeniem.
Dodaj pomidory do małej miski i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i posyp oregano. Rozsyp pomidory na ruszcie do pieczenia na blasze do pieczenia i piecz około 20 minut.
Podgrzej około 3 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj sardele, przerabiając je na olej drewnianą łyżką. Dodaj kapary, płatki czerwonej papryki, czosnek, oliwki i odrobinę oliwkowej solanki i smaż przez 3 do 4 minut, często mieszając. Dodaj płyn do gotowania makaronu, około 1 szklanki i wrzuć makaron.
Włóż makaron tapenade do misek do serwowania i posyp pieczonymi w piekarniku pomidorkami koktajlowymi.
Podawaj jako pierwsze danie lub obok przystawki z owoców morza.