Spaghetti z sosem Marinara
Spaghetti z sosem Marinara jest wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 307 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, czosnek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spaghetti z sosem Marinara, Sos Marinara ze Spaghetti, oraz Spaghetti i klopsiki w sosie Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i posiekać cebulę na miarę 1/2 szklanki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć nasiona i membranę. Posiekać tyle papryki, aby zmierzyć 1/4 szklanki. Owinąć pozostałą paprykę folią i przechowywać w lodówce.
W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu 1 do 2 minut.
Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Gotować 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Pomidory wymieszać z płynem, sos pomidorowy, bazylia, oregano, 1/4 łyżeczki soli, nasiona kopru włoskiego i pieprz.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ciepło na tyle, aby mieszanina delikatnie bąbelkowała i nie rozpryskiwała się.
Przykryć pokrywką; gotować 35 minut, mieszając co około 10 minut, aby upewnić się, że mieszanka delikatnie bulgocze i aby zapobiec przyklejeniu. Obniżyć ogień, jeśli sos jest bulgotanie zbyt szybko.
Po gotowaniu sosu około 20 minut, napełnić 4-quart holenderski piekarnik około połowy pełne wody.
W razie potrzeby dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć pokrywką; podgrzewać na dużym ogniu, aż woda szybko się zagotuje.
Podgrzać ponownie do wrzenia. Gotować odkryte 8 do 10 minut, często mieszając, do miękkości, ale nie papki.
Umieść sitko lub durszlak w zlewie.
Spaghetti wlać do sitka, aby odsączyć.
Podawać z sosem pomidorowym.