Spaghetti z sardynkami
Spaghetti z sardynkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 477 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sos pomidorowy, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 95% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Salsa spaghetti z sardynkami, Spaghetti Z Sardynkami, Kalafiorem I Kapustą, oraz Kolacja: weneckie Spaghetti z sardynkami.
Instrukcje
Spaghetti ugotować na dużej patelni z wrzącą osoloną wodą zgodnie z instrukcją pakowania. Tymczasem zrobić sos.
Rozgrzać olej na średniej patelni i gotować czosnek przez 1 min.
Dodać płatki chili, pomidory i sardynki, rozbijając mniej więcej drewnianą łyżką.
Podgrzać przez 2-3 min, następnie wymieszać oliwki, kapary i większość pietruszki.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Odcedzić makaron, rezerwując kilka łyżek wody.
Dodać makaron do sosu i dobrze wymieszać, dodając zarezerwowaną wodę, jeśli sos jest trochę gęsty. Podzielić na 4 miseczki i posypać pozostałą pietruszką.