Spaghetti z Pietruszkowym Pesto migdałowym
Spaghetti z Pietruszkowym Pesto migdałowym jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz blanszowane migdały, lekko płaskolistną pietruszkę, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Sekretny składnik (pietruszka): Spaghetti z Pietruszkowym Pesto, Spaghetti z Pietruszkowym Pesto, oraz Spaghetti z Pietruszkowym Pesto.
Instrukcje
W robocie kuchennym przecier czosnek i pietruszkę z solą. Po uruchomieniu maszyny dodaj oliwę w cienkim strumieniu.
Dodać migdały i puls posiekać.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy 1/2 szklanki wody makaronu.
Spaghetti odcedzić i wrzucić 1/4 szklanki wody z makaronu, pesto i pomidory. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu.
Warianty: Spaghetti z Pesto migdałowym z pietruszką i parmezanem: 1/4 szklanki startego parmezanu wymieszać z pesto pietruszkowym po posiekaniu migdałów.
Spaghetti z Pietruszkowym Pesto z orzechów piniowych: użyj 1/3 szklanki orzechów piniowych zamiast migdałów, aby uzyskać bardziej tradycyjne pesto.
Co To Jest Pesto?: Tradycyjne pesto to niegotowany sos z Genui z bazylii, czosnku, oliwy z oliwek, startego sera i orzeszków piniowych. Ostatnio pesto, co dosłownie oznacza zgnieciony, jest używany jako ogólny termin do opisania wielu przecierów ziołowo-orzechowych. Zachęcamy do eksperymentowania z różnymi ziołami, orzechami i startymi serami, w zależności od tego, co lubisz i możesz łatwo uzyskać.
Rekomendacja wina: z pietruszką, oliwą z oliwek i migdałami najlepsze jest proste, żywe białe wino. Dobrymi przykładami są Pinot grigio z Alto Adige i Vernaccia di San Gimignano z Toskanii.