Spaghetti z pesto z jarmużu i pistacji
Spaghetti z pesto z jarmużu i pistacji zajmuje z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 19g tłuszczu i w sumie 444 kalorii. Za 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, płaskie liście pietruszki, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 39 powiedziałby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 98%, co jest doskonałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Spaghetti z cukinią i Pesto pistacjowym, Spaghetti z cukinią i Pesto pistacjowym, oraz Spaghetti z bazylią-Pesto pistacjowe.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody. Napełnij dużą miskę lodem i wodą.
Dodaj jarmuż do wrzącej wody i gotuj, mieszając, aż zwiędnie, ale jeszcze jasnozielony, około 2 minut. Łyżką cedzakową przełóż jarmuż do lodowatej wody (utrzymuj wodę w wrzenia). Po ostygnięciu dobrze odcedź i wyciśnij jak najwięcej wody. Grubo posiekaj jarmuż.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Zarezerwuj 1/2 szklanki wody z makaronu, a następnie odcedź makaron.
Podczas gdy makaron się gotuje, zmiksuj pistacje i czosnek w robocie kuchennym, aż będą drobno posiekane.
Dodaj jarmuż i pietruszkę i puls, aż będzie bardzo drobno posiekany. Przy uruchomionej maszynie dodaj olej stałym strumieniem.
Dodaj parmezan, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i pulsu do włączenia.
Wrzuć makaron z pesto, dodając kilka łyżek zarezerwowanej wody do gotowania, jeśli wydaje się sucha. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawać z kawałkami cytryny z boku.