Spaghetti z makrelą i orzeszkami pinii

Spaghetti z makrelą i orzeszkami pinii
Spaghetti z makrelą i orzeszkami piniowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 36g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koperku, cebuli, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Spaghetti Squash z parmezanem i orzeszkami piniowymi, Spaghetti z boczkiem, czosnkiem i orzeszkami piniowymi jak lubię!, oraz Pieczone spaghetti czosnkowe z natką pietruszki i orzeszkami pinii.

Instrukcje

1
Rodzynki i gorącą wodę umieścić w małej misce i pozostawić do wchłonięcia wody. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedzić spaghetti.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Makrelę posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować ryby, aż tylko gotowe, 2 do 3 minut na stronie 1/2-cala filety o grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
MakrelaMakrela
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Usuń rybę, a następnie wytrzyj patelnię. Gdy ryba jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, Odrzuć skórę i płatki ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Na tej samej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać orzeszki piniowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
9
Dodać rodzynki, makrele, pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Mieszankę wymieszać ze spaghetti, pozostałymi 5 łyżkami oliwy z oliwek i koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
MakrelaMakrela
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Odmiana: Spaghetti z sardynkami i orzeszkami piniowymi: zamiast makreli dodaj dwie puszki filetów sardynek bez kości, bez skóry, odsączone, na patelnię przez ostatnie 2 minuty gotowania. Filety podzielić na płatki łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
MakrelaMakrela
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Rekomendacja wina: pełne siły smaki tego dania - od słodkich rodzynek i mocnej makreli do koperku-muszą być połączone z pełnym smaku, kwaśnym białym winem. Spróbuj sauvignon blanc z północnych Włoch lub Nowej Zelandii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
MakrelaMakrela
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn