Spaghetti z makrelą i orzeszkami pinii

Spaghetti z makrelą i orzeszkami piniowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 36g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koperku, cebuli, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Spaghetti Squash z parmezanem i orzeszkami piniowymi, Spaghetti z boczkiem, czosnkiem i orzeszkami piniowymi jak lubię!, oraz Pieczone spaghetti czosnkowe z natką pietruszki i orzeszkami pinii.
Instrukcje
Rodzynki i gorącą wodę umieścić w małej misce i pozostawić do wchłonięcia wody. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Makrelę posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować ryby, aż tylko gotowe, 2 do 3 minut na stronie 1/2-cala filety o grubości.
Usuń rybę, a następnie wytrzyj patelnię. Gdy ryba jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, Odrzuć skórę i płatki ryby.
Na tej samej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodać orzeszki piniowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Dodać rodzynki, makrele, pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Mieszankę wymieszać ze spaghetti, pozostałymi 5 łyżkami oliwy z oliwek i koperkiem.
Odmiana: Spaghetti z sardynkami i orzeszkami piniowymi: zamiast makreli dodaj dwie puszki filetów sardynek bez kości, bez skóry, odsączone, na patelnię przez ostatnie 2 minuty gotowania. Filety podzielić na płatki łyżką.
Rekomendacja wina: pełne siły smaki tego dania - od słodkich rodzynek i mocnej makreli do koperku-muszą być połączone z pełnym smaku, kwaśnym białym winem. Spróbuj sauvignon blanc z północnych Włoch lub Nowej Zelandii.