Spaghetti z grillowanymi krewetkami, cukinią i salsą Verde
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Spaghetti z grillowanymi krewetkami, cukinią i salsą Verde może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 42g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.37 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś lekko liście pietruszki, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Grillowane krewetki z salsą Verde, Papryka Grillowane krewetki z oliwą z oliwek gotowane ziemniaki, marynowana cebula i Salsa Verde po włosku, oraz Cukinia Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Natkę pietruszki, kapary, czosnek, sok z cytryny, pastę anchois, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i pieprz przełożyć do robota kuchennego lub blendera. Puls do posiekania, 6 do 8 razy. Po uruchomieniu maszyny dodaj 1/2 szklanki oleju w cienkim strumieniu, aby uzyskać grube puree. Pozostaw tę salsę w robocie kuchennym; jeśli to konieczne, impuls do ponownego emulgowania tuż przed dodaniem do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Anchois
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zapalić grill lub podgrzać brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Płatki Warzywne
3
Cukinię posmarować 1 łyżką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli. Grill lub smażyć cukinię, obracając, aż po prostu zrobić, o 10 minut w ogóle. Gdy plasterki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić je w poprzek na kawałki 1/2 cala i umieścić je w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Nawlecz krewetki na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Umyć krewetki z pozostałym 1 łyżka oleju i posypać pozostałą 1/2 łyżeczka soli. Grill lub dusić krewetki, obracając, aż po prostu zrobić, o 4 minut w ogóle.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Usuń krewetki z szaszłyków, pokroić je na pół poziomo, i dodać je do cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Drenaż.
9
Dodaj makaron do grillowanej cukinii i krewetek i wrzucić z salsa verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Rekomendacja wina: Sauvignon blanc ma duże powinowactwo do smaków cytryny i musztardy. Aby uzupełnić bogactwo makaronu i krewetek, wybierz tętniące życiem Pouilly-Fum z Francuskiej Doliny Loary. Sancerre zadziała prawie tak samo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sancerre
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.