Spaghetti z dyni Primavera
Spaghetti Squash Primaveran to przystawka dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 202 kalorie , 7 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,8 dolara za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką parmezan, paprykę, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Sponacular wynoszącą 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Chicken Pasta Primavera - Flower Patch Farmgirl Style , Enchilada Stuffed Spaghetti Squash i Spaghetti squash and meatballs .
Instrukcje
Przekrój cukinię na pół, usuń pestki.
Połóż przekrojoną stroną do góry na talerzu nadającym się do mikrofalówki. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej pod przykryciem na wysokiej mocy przez 9 minut lub do miękkości.
Tymczasem na dużej patelni podsmaż marchewkę, cebulę i paprykę na oliwie przez 3 minuty.
Dodaj cukinię i dynię; smaż przez kolejne 2–3 minuty lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Zmniejsz ogień; dodaj pomidory, kukurydzę, sól, oregano i tymianek. Gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu podgrzania, mieszając od czasu do czasu.
Oddziel pasma spaghetti z dyni widelcem. Nałóż łyżką mieszankę warzywną do dyni; posyp serem i pietruszką.