Spaghetti Squash z sosem pomidorowo-bazyliowym
Spaghetti Squash z sosem pomidorowo-bazyliowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka sera pecorino romano, ząbki czosnku, spaghetti squash i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti Squash & Pomidorowy Sos Mięsny Bazylia, Spaghetti Squash z wegańskim sosem pomidorowo-bazyliowym, oraz Pomidor Bazylia Spaghetti Squash Piec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój squasha na pół wzdłuż. Zebrać nasiona; wyrzucić.
Połówki squasha, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pomidory; doprowadzić do duszenia. Gotować przez 15 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/3 szklanki bazylii.
Schłodzić squasha w temperaturze pokojowej przez 10 minut lub do czasu, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Zeskrobać wnętrze squasha widelcem, aby usunąć nitki podobne do spaghetti, aby zmierzyć około 5 filiżanek. Dynię podzielić równomiernie na 6 talerzy; każdą porcję ułożyć z około 1/3 szklanki sosu i 1 łyżką sera. Wierzch z pozostałą bazylią.