Spaghetti Squash z cytryną i kaparami
Spaghetti Squash z cytryną i kaparami to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 486 kalorii, 4G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 53 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odebrać kapary, sól i pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Sałatka Z Squasha Z Cytryną, Kaparami I Parmezanem, Lemon-Sage Spaghetti Squash, oraz Lemon Pesto Spaghetti Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokroić dynie w 1/2 wzdłuż i zgarnąć wszystkie nasiona. Natrzeć je do środka i na zewnątrz olejem i doprawić solą i pieprzem.
Umieść wyciętą stronę squasha na patelni lub arkuszu ciastek i przykryj folią.
Umieść w piekarniku i gotuj, aż skórka będzie lekko miękka lub Da z niewielkim ciśnieniem, około 20 minut. Po zakończeniu zeskrobać mięso widelcem i rezerwą, utrzymując ciepło.
W gorącej patelni, roztopić masło i nadal gotować, aż ciemnobrązowy.
Dodać kapary, cukinia, i papryka, aby zatrzymać masło od gotowania dalej, i gotować, mieszając, aż do miękkości. Wymieszać sok z cytryny i natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszać squash, SOS maślany, i pomidory i służyć.