Spaghetti i gałki oczne
Przepis Spaghetti i " gałki oczne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser Polly-o mozzarella, sos do makaronu classico, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Crock-Pot Spaghetti I "Gałki Oczne", Szpiczaste Gałki Oczne, oraz Marynowane Gałki Oczne.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wymieszać mięso, mieszankę farszu, wodę, jajka i 1/4 szklanki sosu do makaronu. Kształt na 16 (2-calowe) klopsiki. Włóż 1 kawałek sera na wierzch każdej klopsiki, z końcem kawałka sera pokazanym na górze.
Umieścić na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdy z oliwkowym plasterkiem przypominającym gałkę oczną.
Piec 20 do 25 min. lub dopóki klopsiki nie zostaną zrobione (160F). W międzyczasie ugotuj spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól i podgrzać pozostały sos do makaronu zgodnie z zaleceniami na słoiku.
Podawać posypane klopsikami i sosem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon