Spaghetti Carbonara z zielonym groszkiem
Przepis Spaghetti Carbonara z zielonym groszkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Na 2,71 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 778 kalorii, 24g białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pancetta, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti Carbonara Z Groszkiem, Spaghetti Carbonara z groszkiem dla dwojga, oraz Spaghetti Carbonara z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 3 protokół. Odrzuć czosnek.
Dodaj pancetta na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i chrupiące i tłuszcz został wykonany, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta do miski.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodaj śmietanę i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, a następnie wlać do średniej miski.
Ubić żółtka i 1/3 szklanki parmezanu.
Dodaj sól do garnka z wrzącą wodą.
Dodać dziecko groszek i gotować tylko do miękkości, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ugotowany groszek do miski.
Dodać spaghetti do wrzącej wody i gotować, aż al dente; odcedzić. Powrót makaron do garnka i dodać mieszaninę śmietany, pancetta i groszek. Doprawić solą i pieprzem, aż sos pokryje spaghetti.
Przełożyć do misek i podawać natychmiast z pozostałym parmezanem.