Spaghetti alla Carbonara di Zucchine
Spaghetti alla Carbonara di Zucchine może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jajka, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti Alla Carbonara Di Zucchine, Spaghetti Alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć na blady złoty, o 1 minutę.
Dodaj cukinię i smażyć, aż zacznie kolor, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia; wyrzucić czosnek.
W międzyczasie, ubić jajka i parmezan w dużej misce, aby wymieszać. Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Makaron odcedzić; dodać do mieszaniny jaj i wrzucić do herbu (ciepło z makaronu ugotuje jajka).
Do makaronu dodaj mieszankę cukinii i połowę bazylii; delikatnie wymieszaj, aby zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać pozostałą bazylią i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto