Spaghetti All ' Arrabiata z miękkimi krabami
Spaghetti All ' Arrabiata z miękkimi krabami wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $5.93 za porcję. To danie główne ma 2316 kalorii, 40g białka, oraz 119g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga krabów o miękkiej skorupce, soli, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i ząbków czosnku. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest doskonały. Ostre Kraby O Miękkiej Skorupie, Kraby W Miękkiej Skorupce Z Kompotem Pomidorowym, oraz Kraby w miękkiej skorupce z sałatką Farro są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Na 12 do 14-calowej patelni do smażenia rozgrzej oliwę z oliwek, aż tylko wędzisz.
Dodaj jalapenos i smaż do miękkości, około 3 minut.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na dużym ogniu, aż sos się zagotuje.
Dodaj kraby, zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż kraby się ugotują, około 6 minut.
Gotuj makaron we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie miękki al dente.
Wyjmij makaron z wody do gotowania, odcedź i dodaj do patelni do smażenia z sosem pomidorowym i krabami.
Dodaj szalotki i rzuć na dużym ogniu 1 minutę. Podziel makaron równomiernie na 4 rozgrzane miski i od razu podawaj skropiony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
W 3-litrowym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości i jasnozłotego koloru, około 8 do 10 minut.
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj jeszcze 5 minut, aż marchewka będzie dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i zagotuj, często mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będą gęste jak gorące płatki. Dopraw solą i podawaj. Ten sos trzyma tydzień w lodówce lub do sześciu miesięcy w zamrażarce.