Spaghetti al Limone z gotowanym kurczakiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Spaghetti al Limone z gotowanym kurczakiem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 806 kalorii. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rosołu z kurczaka, śmietana, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 243 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spaghetti al Limone, Spaghetti Al Limone (Z Cytryną ), oraz Rao ' s Famous Lemon Chicken (Pollo al Limone) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion z kurczaka na wolnym ogniu na średnim ogniu w średnim rondlu.
Dodać piersi z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i łodygi bazylii do bulionu. Zmniejszyć ogień do niskiej i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest po prostu gotowane przez (160 ° F), O 12 protokół.
Przenieś na talerz i kiedy będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozdrobnij dwoma widelcami na kawałki wielkości ugryzienia.
Podczas gotowania kurczaka, przynieś 5 quarts wody do wrzenia na dużym ogniu w dużym garnku.
Dodać 1 łyżkę soli i makaron. Gotować do bardzo firmy al dente. Rezerwa 2 szklanki wody makaron i spuścić makaron. Spłucz krótko pod zimną wodą, aby nie gotować makaronu.
W garnku z makaronem, przynieś 1 szklankę wody z makaronem, śmietanę i skórkę, aby gotować na średnim ogniu. Gotować przez 1 minutę.
Ubij w 1 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i oleju. Powrót makaron do garnka i wrzucić z parmezanem, kurczak, sok z cytryny, i bazylia na małym ogniu przez około 1 minutę do ogrzania przez i smaków do wchłonięcia, dodając więcej wody makaronu w razie potrzeby poluzować. Doprawić do smaku i podawać natychmiast, skropić oliwą z oliwek i dodatkowo startym parmezanem.