Spaetzle, zapiekanka z kiszonej kapusty i kiełbasy

Spaetzle, kapusta kiszona i kiełbasa zapiekanka może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką kiszoną kapustę, brązowy cukier, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 56 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Spróbuj Zapiekanka Z Kiszoną Kapustą I Kiełbasą, Zapiekanka z kiełbasą i kiszoną kapustą, oraz Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj metalowy durszlak.
Jajka wymieszać z wodą i wlać do mieszanki mąki. Wymieszać, aby uformować ciasto.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia.
Umieścić ciasto spaetzle w naoliwionym durszlaku i ustawić durszlak nad garnkiem z wodą. Użyj elastycznej szpatułki, aby wcisnąć ciasto do wrzącej wody przez otwory w durszlaku. Wymieszaj spaetzle, gdy się zagotują. Po wypłynięciu na szczyt są gotowe (około 5 minut). Wyjmij spaetzle z wrzącej wody i umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
Umieść boczek na patelni na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż bekon jest chrupiący, o 8 protokół.
Usunąć boczek, pozostawiając kapiele na patelni i odstawić. Gotować cebulę na tej samej patelni jak boczek, aż rumiane, o 10 protokół.
Na dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu, aż pienisty, i mieszać w jabłko i brązowy cukier. Gotować i mieszać, aż jabłko będzie miękkie, o 5 protokół.
Przenieść gotowany boczek, cebula, i kapusta kiszona na patelni, i gotować, mieszając często, aż smaki się zmieszały, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę kiszonej kapusty do naczynia do pieczenia 9x9 cali na wierzchu spaetzle.
Umieść kawałki kiełbasy w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki i gotuj na pełnej mocy w kuchence mikrofalowej, aż kiełbasa będzie gorąca i straci różowy kolor, 2 lub 3 minuty.
Przenieść kiełbasę do naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do bulgotania, o 15 protokół.