Spaetzle Z Masłem
Spaetzle z masłem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 196 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Spaetzle, Spaetzle, oraz Czekolada Spaetzle.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać.
Połączyć mleko i jajka, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką do połączenia.
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu. Trzymaj durszlak z dużymi otworami (o średnicy około 1/4 cala) nad wrzącą wodą; łyżka około 1/2 szklanki ciasta na durszlak. Nacisnąć ciasto przez otwory gumową szpatułką (krople utworzą spaetzle); odstawić durszlak na bok. Gotować 2 minuty lub aż do zakończenia (spaetzle wzrośnie do powierzchni).
Wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić w sitku (spaetzle przyklei się do papierowego ręcznika). Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 szklanki gotowane spaetzle; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, często mieszając. Powtórzyć z pozostałym masłem i gotowanym spaetzle.