Spaetzle z grzybami i musztardą
Spaetzle z grzybami i musztardą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 379 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, masła, musztardy zbożowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Wieprzowina musztardowa ze Spaetzle, Grillowany łosoś z koprem włoskim i musztardą kreolską Spaetzle, oraz Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj 2 łyżki masła i oleju do dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać gotowane spaetzle i saute aż lekko rumiane, o 2 do 3 protokół.
Wyjąć z patelni na talerz i odstawić podczas gotowania grzybów. Ustaw patelnię z powrotem na dużym ogniu i dodać trochę więcej oliwy z oliwek i pozostałe 2 łyżki masła.
Dodaj tymianek, grzyby i czosnek i smażyć na złoty kolor, o 4 do 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać śmietanę i musztardę i dobrze wymieszać. Zmniejszyć mieszaninę, aż sos będzie ładny i gęsty, o 3 protokół. Złożyć w spaetzle.
Przełożyć do miski, udekorować szczypiorkiem i w razie potrzeby podawać razem ze sznyclem wieprzowym.
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa. W innej misce, ubić jajka i mleko razem. Zrób dobrze w środku suchych składników i wlej mieszankę z mlekiem jajecznym. Stopniowo czerpać mąkę z boków i dobrze łączyć; ciasto powinno być gładkie i grube.
Pozostawić ciasto na 10 do 15 minut.
Doprowadzić 3 ćwiartki osolonej wody do wrzenia w dużym garnku, na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Aby uformować spaetzle, przytrzymaj duży durszlak lub szczelinową łyżkę nad gotującą się wodą i wypchnij ciasto przez otwory za pomocą szpatułki lub łyżki. Rób to partiami, aby nie przepełnić puli. Gotować przez 3 do 4 minut lub aż spaetzle wypłynie na powierzchnię, mieszając delikatnie, aby zapobiec przyklejeniu.
Spaetzle osuszyć w durszlaku i szybko spłukać zimną wodą. Można to zrobić do 1 godziny wcześniej.