Spaetzle w maśle szałwiowym brązowym
Spaetzle w szałwiowym brązowym maśle może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 345 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 108 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brown Butter Pumpkin Spaetzle, Spaetzle z brązowego masła z Prosciutto i brokułami Rabe, oraz Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.2
Połączyć mleko, jajka i gałkę muszkatołową w procesorze; blend do gładkiej, o 30 sekund.
Dodaj sól i mąkę pulsując, aż ciasto będzie po prostu gładkie, o 30 sekund (ciasto będzie bardzo grube i lepkie).3 pracując partiami, wlać ciasto przez szczelinową łyżkę lub tarkę trzymaną nad wrzącą wodą, naciskając łopatką, aby utworzyć pasma. Delikatnie zamieszać, aby zapobiec przywieraniu. Gotować na wolnym ogniu, aż Spaetzle wypłynie na powierzchnię, a następnie kontynuować gotowanie 1 minutę dłużej.4 za pomocą łyżki szczelinowej przenieść spaetzle do dużego masłowego naczynia do pieczenia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.).5 gotować masło & szałwia w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu do złotego koloru, o 3 protokół.
Dodaj spaetzle i wrzucić do ogrzania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.6 Podziel między talerze.7
Podsmażyć 1 małą cebulę pokrojoną w kostkę na maśle.