Spaetzle grochowe z miętą, szczypiorkiem i pomidorami
Need a dairy free side dish? Groch Spaetzle z miętą, szczypiorkiem i pomidorami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę uniwersalną, grubą sól koszerną, margarynę pareve i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola Spaetzle z winogronowymi pomidorami, Pieczone w piecu pomidory winogronowe ze szczypiorkiem, oraz Pieczone Pomidory Nadziewane Perłowym Kuskusem I Szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki grochu, jajka, 1/2 szklanki bulionu, 2 łyżki szczypiorku, 2 łyżki posiekanej mięty i sól w blenderze. Puree aż będzie gładkie.
Wlać do dużej miski. Wymieszać z mąką.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Praca z 1/3 ciasto puchar na raz, i za pomocą gumowej szpatułki, naciśnij spaetzle ciasto do garnka przez 1/4-calowe otwory grubej tarki, durszlak, lub szeroki kadzi. Gotować każdą partię 3 minuty. Za pomocą Sitka przenieść spaetzle na duży durszlak; odcedzić i umieścić w dużej misce. Wrzucić spaetzle z 2 łyżki margaryny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć spaetzle i pozostałe 1 1/2 szklanki grochu oddzielnie i schłodzić.
Stopić 4 łyżki margarynyduża patelnia na średnim ogniu.
Dodać spaetzle i 1/2 szklanki bulionu. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion prawie odparuje i spaetzle są podgrzewane, często mieszając, około 5 minut.
Dodaj pozostałe 1 1/2 szklanki grochu, 4 łyżki szczypiorku, pokrojone liście mięty, gałkę muszkatołową i pomidory. Wrzucić do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.