Spaetzle
Spaetzle jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Spaetzle, Herbed Spaetzle, oraz Pieczenie szynki i Spaetzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Mąkę, sól i pieprz przesiać razem w dużej misce. Jajka i mleko ubić w średniej misce. Mieszaj mieszankę mleczną na przemian z mąką, aż powstanie gładkie ciasto.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu naciśnij ciasto przez ekspres spaetzle do wody. Gdy Spaetzle unoszą się na wierzch wody, usuń je łyżką szczelinową do bezpiecznego naczynia w piekarniku. Po pierwszej warstwie spaetzle dodać warstwę sera szwajcarskiego. Kontynuuj układanie warstw, aż wszystkie spaetzle i ser zostaną wykorzystane.
Piec spaetzle, aż ser się rozpuści, około 30 minut.
Roztopić masło na dużej patelni na małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować na złoty kolor.
Polać roztopionym spaetzle i podawać.