Spaetzle
Spaetzle może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Spaetzle, Spaetzle, oraz Herbed Spaetzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa. W innej misce, ubić jajka i mleko razem. Zrób dobrze w środku suchych składników i wlej mieszankę z mlekiem jajecznym. Stopniowo czerpać mąkę z boków i dobrze łączyć; ciasto powinno być gładkie i grube.
Pozostawić ciasto na 10 do 15 minut.
Doprowadzić 3 ćwiartki osolonej wody do wrzenia w dużym garnku, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Aby uformować spaetzle, przytrzymaj duży durszlak lub szczelinową łyżkę nad gotującą się wodą i wypchnij ciasto przez otwory za pomocą szpatułki lub łyżki. Rób to partiami, aby nie przepełnić puli. Gotować przez 3 do 4 minut lub aż spaetzle wypłynie na powierzchnię, mieszając delikatnie, aby zapobiec przyklejeniu. Wrzuć spaetzle do durszlaka i szybko spłucz zimną wodą.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu i dodać spaetzle; podrzucając do herbu. Gotować spaetzle przez 1 do 2 minut, aby nadać makaronowi kolor, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i doprawić solą i pieprzem przed podaniem.