Souvlaki wieprzowe z miodowymi morelami

Souvlaki wieprzowe z morelami miodowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 46g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz grecki jogurt, sok z limonki, szalotki i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać biodra róży można śledzić to danie główne z Ciasto Z Płatkami Róży jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 87%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Souvlaki wieprzowe z miodowymi morelami, Tarta Z Kozim Serem Z Miodowymi Morelami, oraz Miód białe wino gotowane morele z jogurtem i pistacjami.
Instrukcje
Połącz szalotki, czosnek, oregano, jalapeno, sok z cytryny i oliwę z oliwek w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Dodać wieprzowinę, włączyć do herbu, i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny lub na noc.
Moczyć 12 do 16 drewnianych szaszłyków w wodzie, co najmniej 20 minut. W międzyczasie przygotuj miodowe morele: Przynieś sok z limonki, wino, miód i szalotkę na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać morele i gotować, aż mieszanina jest syropy, o 12 protokół.
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniego poziomu.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i nawlec 2 kawałki na każdy szaszłyk. Grill do gotowane przez, 3 do 5 minut na stronie.
Złożyć miętę i orzeszki piniowe do mieszanki moreli.
Souvlaki podawać z jogurtem i mieszaniną moreli.