Souvlaki jagnięce z sosem feta-mięta

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Souvlaki z jagnięciny z sosem feta-mięta. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 717 kalorii, 31g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na $4.6 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, cytryny, pilaw ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Feta-Miętowy Sos Do Maczania, Placki z grochu, mięty i fety z sosem jogurtowo-miętowym (bezglutenowe, bez ziarna), oraz Kotlety jagnięce z sosem miętowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce.
Dodać jagnięcinę, mieszając do okrywy. Marynować w lodówce 1 do 2 godzin.
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut. Rozgrzej grill na średnim ogniu (350 do 400).
Jagnięcinę, cebulę, pomidory i cytryny równomiernie przełożyć na szaszłyki. Szaszłyki grillowe 5 minut z każdej strony.
Podawać z ryżowym pilafem i sosem feta-mięta.
Dekorować, w razie potrzeby.