Southwest Salsa
Southwest Salsan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 205 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, marynowanego pieprzu jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Southwest Salsa, Southwest Corn Salsa, oraz Żeberka Południowo-zachodnie pieczone z salsą.
Instrukcje
Odcedzić płyn z pomidorów, rezerwując 1 łyżkę. płyn; wyrzucić pozostałą ciecz.
W robocie kuchennym lub blenderze umieścić zarezerwowany płyn, pomidory i kolejne 8 składników. Impuls 5 do 6 razy lub do drobno posiekane. Przykryć i schłodzić 1 do 24 godzin przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z chipsami tortilla. Resztki przechowywać w lodówce do 7 dni.
Uwaga: testowaliśmy z pomidorami Delmonte pokrojonymi w kostkę z pikantnym, łagodnym Zielonym Chilli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.