Southern Living Magazine ' s chicken-Fried Steak
Southern Living Magazine ' s chicken-Fried Steak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 42g białka, oraz 49g tłuszczu. Jeśli masz mleko, olej arachidowy, dekoruj: pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Giveaway: New Southern Living Cookbook + Tempura Fried Okra, Frytki z awokado (z magazynu Coastal Living), oraz Robb Walsh ' s Southern-Style Chicken-Fried Steak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posypać solą i pieprzem równomiernie. Odstawić.
Połączyć okruchy krakersów, 1 szklanka mąki, proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i czerwonej papryki.
Ubij razem 3/4 szklanki mleka i jajek. Steki pogłębiania w Cracker mieszaniny okruchów; zanurzyć w mieszaninie mleka i pogłębiania w mieszaninie cracker ponownie.
Wlać olej do 12-calowej patelni; podgrzać do 360 stopni. (Nie należy używać patelni nonstick.) Smażyć steki 10 minut. Obrócić i smażyć 4 do 5 Więcej minut lub aż złoty kolor.
Wyjąć do stojaka z drutu na patelni jellyroll. Trzymaj steki ciepłe w piekarniku 225 stopni. Ostrożnie odcedzić gorący olej, zastrzegając gotowane kawałki i 1 łyżka kapieli na patelni.
Ubić razem pozostałą 1/4 szklanki mąki, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu i 4 szklanki mleka.
Wlać mieszaninę do zastrzeżonych kapiących na patelni; gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 10 do 12 minut, lub aż zgęstnieje.
SOS podawać ze stekami i puree ziemniaczanym.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty