Southern Indian Jagnięcina Curry

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Southern Indian Jagnięcina Curry spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 565 kalorii, 37g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać Curry liści, bez kości baranka, kolendry nasion, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dość drogie przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Southern Indian Jagnięcina Curry, Południowoindyjskie curry warzywne z liśćmi Curry, oraz Southern Indian Chicken Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od ustawienia dużego, ciężkiego garnka na średnim ogniu. Zmiel goździki, koper włoski, kminek, kolendra i kurkuma w młynku do przypraw.
Do gorącego garnka dodaj olej i wlej przyprawy. Dorzuć laski cynamonu, liście laurowe, liście curry i chili. Tosty przez 2-3 minuty, aż złoty i aromatyczny-uważaj, liście będą trochę rozpryskiwać. Podczas opiekania, dodać cebulę, czosnek i imbir do robota kuchennego i pulsować, aż drobno posiekane.
Jagnięcinę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy do garnka oliwę i przyprawy. Brązowe, około 5-7 minut.
Dodaj puree z cebuli i trochę potu, aby usunąć część wilgoci-około 8 minut. Wymieszać drewnianą łyżką. Teraz dodaj świeże pomidory i przykryj lekko pokrywką. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, aż jagnięcina będzie miękka.
Zdejmij pokrywkę i usuń tłuszcz z powierzchni. Złożyć jogurt i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i szalotki podawaj z gotowanym na parze ryżem basmati i raitą.