South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy

South Indian pikantny gulasz z soczewicy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 240 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz okra, pomidory, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy, Sambar-Południowoindyjski gulasz z soczewicy tamaryndowca, oraz Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj dahl, pomidory, okra, marchew, ziemniaki, tumeric, sól i pasta tamaryndowca lub sok z cytryny. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz nieco ogień i gotuj, aż dahl będzie miękki-około 30 minut; w razie potrzeby dodaj więcej wody.
Tymczasem na ciężkiej patelni rozgrzać olej i lekko usmażyć mieloną kolendrę i kminek na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy, chile i curry liści i smażyć przez 2 protokół, obejmujące patelnię jak pop nasion.
Dodać smażone przyprawy do gotowanej dahl i warzyw.
Dodaj sambhar masala i dobrze wymieszać.
Gulasz można przygotować do 2 godzin wcześniej.