South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy

South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy
South Indian pikantny gulasz z soczewicy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 240 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz okra, pomidory, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy, Sambar-Południowoindyjski gulasz z soczewicy tamaryndowca, oraz Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj dahl, pomidory, okra, marchew, ziemniaki, tumeric, sól i pasta tamaryndowca lub sok z cytryny. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz nieco ogień i gotuj, aż dahl będzie miękki-około 30 minut; w razie potrzeby dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
KurkumaKurkuma
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Tymczasem na ciężkiej patelni rozgrzać olej i lekko usmażyć mieloną kolendrę i kminek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać nasiona gorczycy, chile i curry liści i smażyć przez 2 protokół, obejmujące patelnię jak pop nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać smażone przyprawy do gotowanej dahl i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Dodaj sambhar masala i dobrze wymieszać.
7
Gulasz można przygotować do 2 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn