South Carolina She-Crab Soup
South Carolina She-Crab Soup może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 468 kalorii, 28g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Za $2.9 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mąkę, śmietanę, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 50%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: South Carolina She-Crab Soup, South Carolina Gumbo, oraz South Carolina Cobbler.
Instrukcje
Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i liść laurowy, potuj przez 2 minuty, aż się zeszkli.
Posyp mąkę i mieszaj, aż się rozpuści.
Ubij w bulionie, ciągle mieszając, aż będzie gładka i wolna od grudek. Stopniowo wlewaj mleko, śmietanę i paprykę; kontynuuj mieszanie, aż się włączy.
Dodaj połowę mięsa kraba i ikrę. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 15 minut, aż będzie gęsty i podgrzany.
Aby podać, podziel łyżkę sherry na 4 miski. Kadzi zupę do misek, łyżka pozostałe mięso kraba i ikry w środku każdego.
Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Podawać z chrupiącym francuskim chlebem.
1 cebula, obrana i przekrojona na pół
1 cebula czosnku, przekrojona na pół
2 łodygi selera, podzielone
Bukiet garni (4 gałązki świeżej pietruszki, 4 gałązki świeżego tymianku , 2 liście laurowe i 1 por-związane sznurkiem)
1 łyżeczka przyprawy do gotowania kraba
1/2 łyżeczki całych ziaren białego pieprzu
1/2 szklanki białego wina
6 żywych krabów Atlantyckich
Wlej wodę do dużego garnka i umieść na małym i średnim ogniu.
Dodaj warzywa i bukiet garni; gotuj przez 5 minut, aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodaj sok z cytryny, przyprawy do gotowania kraba, ziarna pieprzu, Wino i sól. Dusić delikatnie przez 15 minut, mieszając, aby zmieszać smaki. Ostrożnie włóż kraby do garnka i gotuj przez kolejne 15 minut. Po zakończeniu muszle kraba będą jasnopomarańczowe.
Usuń i skorupuj kraby. Odcedź wywar, aby wyrzucić ciała stałe roślinne, rezerwując mięso kraba i wywar.