Sotong Bakar (Barbecue Squid)
Sotong Bakar (Barbecue Squid) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.47 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka tajskich chiles, imbir, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Singapore Barbecue Squid (Sotong Bakar), Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), oraz Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Score squid wykonując 4 (1/2 cala) poprzeczne cięcia w każdej tubie.
Połączyć paprykę i kolejne 4 składniki (przez imbir) w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Wymieszać z cukrem, soją, czarnym pieprzem i solą.
Połączyć kalmary i 2/3 Puchar Chile mieszaniny w dużej plastikowej torbie zip-top; pieczęć. Marynować w lodówce 3 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu. Rezerwa pozostałe 2/3 Puchar Chile mieszaniny do zanurzenia SOS.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjąć kałamarnicę z worka; wyrzucić marynatę. Ułóż kalmary w jednej warstwie na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grilluj przez 2 minuty z każdej strony lub do zwęglenia i kałamarnicy zaczynają zwijać się wokół krawędzi.
Podawać z sosem reserved.
Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane
Zinfandel i wino różowe to moje najlepsze propozycje do grillowania. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Ghost Pines Sonoma County San Joaquin County Zinfandel z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County San Joaquin County Zinfandel
Nasze Ghost Pines Zinfandel łączy owoce z hrabstw San Joaquin, Sonoma i Lake, aby podkreślić to, co najlepsze w każdym z tych fenomenalnych hrabstw produkujących Zinfandel. Zinfandel 2014 otwiera się bogatymi, złożonymi aromatami dojrzałego dżemu malinowego, pękniętego pieprzu i pysznego dębu. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, jammy smaki czarnej wiśni, boysenberry, brown spice i cola oprawione bujną strukturą i długim, wielowarstwowym wykończeniem.