Sotong Bakar (Barbecue Squid)

Sotong Bakar (Barbecue Squid)
Sotong Bakar (Barbecue Squid) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.47 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka tajskich chiles, imbir, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Singapore Barbecue Squid (Sotong Bakar), Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), oraz Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Score squid wykonując 4 (1/2 cala) poprzeczne cięcia w każdej tubie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Połączyć paprykę i kolejne 4 składniki (przez imbir) w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Wymieszać z cukrem, soją, czarnym pieprzem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PaprykaPapryka
ImbirImbir
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Połączyć kalmary i 2/3 Puchar Chile mieszaniny w dużej plastikowej torbie zip-top; pieczęć. Marynować w lodówce 3 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu. Rezerwa pozostałe 2/3 Puchar Chile mieszaniny do zanurzenia SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Papryka ChiliPapryka Chili
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć kałamarnicę z worka; wyrzucić marynatę. Ułóż kalmary w jednej warstwie na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grilluj przez 2 minuty z każdej strony lub do zwęglenia i kałamarnicy zaczynają zwijać się wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarynataMarynata
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać z sosem reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Zinfandel i wino różowe to moje najlepsze propozycje do grillowania. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Ghost Pines Sonoma County San Joaquin County Zinfandel z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County San Joaquin County Zinfandel
Ghost Pines Sonoma County San Joaquin County Zinfandel
Nasze Ghost Pines Zinfandel łączy owoce z hrabstw San Joaquin, Sonoma i Lake, aby podkreślić to, co najlepsze w każdym z tych fenomenalnych hrabstw produkujących Zinfandel. Zinfandel 2014 otwiera się bogatymi, złożonymi aromatami dojrzałego dżemu malinowego, pękniętego pieprzu i pysznego dębu. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, jammy smaki czarnej wiśni, boysenberry, brown spice i cola oprawione bujną strukturą i długim, wielowarstwowym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn