Soto Resah może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Mieszanka wapna klinów, kolendry, tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Soto Ayam (Indonezyjski Jasny Rosół).
Instrukcje
1
W maszynce połączyć czosnek, pokrojone szalotki, orzechy makadamia, galangal, kurkuma, kminek, kolendra, biały pieprz i gałka muszkatołowa. Wir mieszaninę do pasty, skrobanie boków pojemnika w razie potrzeby. (Lub pokroić składniki nożem, a następnie wlać do blendera na pastę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Makadamia
Biały Pieprz
Kolendra
Galangal
Szalotka
Kurkuma
Czosnek
Gałka Muszkatołowa
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Nóż
2
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, mieszać pastę i olej, aż mieszanina ledwo zaczyna brązowieć, o 3 protokół. Wymieszać bulion i mleko kokosowe, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Bulion
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Tymczasem przycinaj koniec łodygi i wszelkie twarde liście z trawy cytrynowej i ściągaj grubą zewnętrzną warstwę. Zmiażdżyć łodygę z tyłu noża, a następnie pokroić na 3-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
4
Dodaj do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
5
Dodać piersi z kurczaka do bulionu. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż piersi nie są już różowe w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 15 do 20 minut. Wyciągnij kurczaka i ostudzić co najmniej 10 minut. Odtłuszczone tłuszcze z bulionu. (Lub jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź bulion i kurczaka osobno. Zdjąć i wyrzucić tłuszcz z schłodzonego bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Cały Kurczak
Bulion
6
Doprawić bulion solą i pieprzem do smaku. Powrót do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bulion
7
Rozerwać kurczaka na strzępy. W poszczególnych małych miseczkach, kopiec rozdrobniony kurczak, ryż, kapusta, kiełki fasoli, zielona cebula, pomidory, kolendra, kliny jaj, chipsy ziemniaczane, smażone szalotki, kliny limonki i chili sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Kurczak
Kiełki Fasoli
Zielona Cebula
Chipsy Ziemniaczane
Klin Wapienny
Kolendra
Szalotka
Pomidor
Kapusta
Cały Kurczak
Papryka Chili
Ryż
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Wlać gorący bulion do turen lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
9
Pozwól gościom umieścić pożądane porcje kurczaka, ryż, kapusta, kiełki fasoli, zielona cebula, pomidory, kolendra i jajka w szerokich miseczkach. Chochlę lub wlać gorący bulion do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Zielona Cebula
Kolendra
Pomidor
Kapusta
Cały Kurczak
Bulion
Jajko
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
10
Posypać chipsami ziemniaczanymi i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Ziemniaczane
Szalotka
11
Dodaj sok z limonki, chili sambal i więcej soli i pieprzu do smaku.