Sos żurawinowy z pieczoną szalotką i Porto
Sos żurawinowy z pieczoną szalotką i Porto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 440 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz majeranek, cukier, tymianek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, Polędwica wołowa z pieczoną szalotką, boczkiem i Porto, oraz SOS figowo-żurawinowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć szalotkę z olejem i 3 łyżeczki tymianku na małej blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, około 25 minut.
Wymieszać 1 łyżkę octu i 1 łyżkę cukru w małej misce.
Mżawka na szalotki; wrzucić do płaszcza. Kontynuuj pieczenie, aż szalotka karmelizuje się, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Przynieś Porto, brązowy cukier, 4 łyżki octu i 1/2 szklanki cukru, aby zagotować w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać żurawinę i porzeczki; gotować, aż jagody pop, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Wymieszać w majeranku i 2 łyżeczki tymianku.
Przenieś do miski. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.