Sos żurawinowy z pieczoną szalotką i Porto

Sos żurawinowy z pieczoną szalotką i Porto
Sos żurawinowy z pieczoną szalotką i Porto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 440 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz majeranek, cukier, tymianek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, Polędwica wołowa z pieczoną szalotką, boczkiem i Porto, oraz SOS figowo-żurawinowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć szalotkę z olejem i 3 łyżeczki tymianku na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Piec na złoty kolor, około 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wymieszać 1 łyżkę octu i 1 łyżkę cukru w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Mżawka na szalotki; wrzucić do płaszcza. Kontynuuj pieczenie, aż szalotka karmelizuje się, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
6
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przynieś Porto, brązowy cukier, 4 łyżki octu i 1/2 szklanki cukru, aby zagotować w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
CukierCukier
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodać żurawinę i porzeczki; gotować, aż jagody pop, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
PorzeczkiPorzeczki
JagodyJagody
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
9
Wymieszać w majeranku i 2 łyżeczki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
TymianekTymianek
10
Wymieszać w szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
11
Przenieś do miski. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
12
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn