Sos żurawinowy z kandyzowanymi orzechami pekan

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego z kandyzowanymi orzechami pekan. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól koszerną, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Mascarpone z kandyzowanymi pekanami i sosem Dulce de Leche, Sos Żurawinowy Kandyzowany, oraz Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku orzechów pekan: Rozgrzej piekarnik do 163°.
Ubij razem brązowy cukier, cynamon, sól, gałka muszkatołowa i cayenne w średniej misce.
Dodać roztopione masło i mieszać, aż dobrze połączone.
Dodać pekan i wrzucić dokładnie pokryć orzechy mieszanką cukru.
Rozłóż orzechy pekan na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Przełożyć do piekarnika i piec przez 15 minut.
Wyjąć pekan z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie z grubsza posiekać.
W średnim rondlu połącz żurawinę, brązowy cukier, biały cukier, wodę, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Nacisnąć jagody z boku patelni drewnianą łyżką i nadal gotować, aż jagody się rozpadną, a sos zgęstnieje do konsystencji dżemu, o 5 minut więcej.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 30 minut. Dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby. Wymieszać z orzechami pekan.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce. Można podawać na zimno lub odgrzewane.