Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina
Przyprawiony sos żurawinowy z czerwonego wina może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mielone ziele angielskie, mieloną gałkę muszkatołową, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wolno Gotujące Wino Z Białej Żurawiny, Przyprawiona Wołowina W Sosie Z Czerwonego Wina, oraz Łosoś Z Sosem Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żurawinę, cukier, wino, syrop, melasę, imbir, skórkę pomarańczową, cynamon, sól, gałkę muszkatołową i ziele angielskie w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Nacisnąć jagody z boku patelni drewnianą łyżką i nadal gotować, aż jagody się rozpadną, a sos zgęstnieje do konsystencji dżemu, o 5 minut więcej.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 30 minut. Dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce. Można podawać na zimno lub odgrzewane.