Sos Żurawinowy Niebieski
Sos żurawinowy niebieski to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 10 porcjami. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz wodę, mielony cynamon, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Niebieski, Sałatka Z Żurawinowym Serem Pleśniowym, oraz Żurawinowy Breloczek Z Serem Pleśniowym.
Instrukcje
Umieść w średnim rondlu z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż żurawina pęknie.
Lekko rozgnieść żurawinę tylną drewnianą łyżką, aby upewnić się, że wszystkie skórki są złamane.
Dodać cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie.
Zdjąć z ognia i wymieszać z jagodami (nie bój się złamać kilka, ale nie zacieru albo). Sos zgęstnieje w miarę stygnięcia.
Przelać do miski, lekko ostudzić i umieścić folię bezpośrednio na sosie, aby przykryć. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.