Sos Żurawinowy Jabłkowo-Pomarańczowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego jabłkowo-pomarańczowego. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę pomarańczową, jabłka granny smith, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj sos żurawinowy z jabłkiem i pomarańczą, Sos Żurawinowy Pomarańczowy Jabłkowy, oraz Sos żurawinowy jabłkowo-pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz żurawinę, jabłka, biały cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Nacisnąć jagody z boku patelni drewnianą łyżką i nadal gotować, aż jagody się rozpadną, a sos zgęstnieje do konsystencji dżemu, o 5 minut więcej.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 30 minut. Dostosuj konsystencję z wodą w razie potrzeby.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce.
Podawać na zimno lub na ciepło.