Sos Żurawinowy Cytrusowy
Cranberry Citrus Dressing jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 7 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 23 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, wody, fasoli wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj SOS Cytrusowo-Piwny, Warzywa z sosem cytrusowym, oraz Pikantny Sos Cytrusowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zacznij od przygotowania syropu cukrowego: cukier rozpuścić w wodzie w średnim rondlu.
Dodać fasolki wanilii i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Do smaku dodać sok pomarańczowy i żurawinę, szczyptę soli i świeżo zmielony czarny pieprz. Dusić, aż żurawina zacznie pękać i stanie się miękka, około 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z musztardą Dijon. Sos żurawinowy schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Sos można przygotować do 2 dni przed czasem. Tuż przed podaniem udekorować SOS świeżo startą skórką pomarańczową.