Sos żurawinowy babci Ermy
Grandman Erma ' s Spirited Cranberry Sauce może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, Likier pomarańczowy, Porto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj Grandman Erma ' s Spirited Cranberry Sauce, Lepszy niż sos żurawinowy z jeżyn babci, oraz Max & Erma ' s Chicken Tortilla Soup-oryginalny Klon Sue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem cukier, port i 3/4 szklanki wody w ciężkich 3-qt. rondel do wymieszania.
Dodać żurawinę; doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub aż Skórki żurawiny zaczną się dzielić.
Wyjąć z ognia i ostudzić 15 minut.
Mieszanka żurawiny pulsacyjnej w robocie kuchennym 3 do 4 razy lub do momentu prawie puree żurawiny; wymieszać z likierem pomarańczowym. Przykryć i schłodzić 8 godzin przed podaniem. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.
Uwaga: testowaliśmy z Grand Marnier Likier pomarańczowy.