Sos Żurawinowy

Sos Żurawinowy
Sos żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 178 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Jeśli masz laskę cynamonu, żurawinę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Sos Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średnim garnku połącz żurawinę, cukier i wodę. Wymieszać, aby zmiksować. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Reduce to gotować na wolnym ogniu i dodać laskę cynamonu, ziela angielskiego i gałki muszkatołowej. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 5 do 7 minut. Niektóre z żurawin pękną, a niektóre pozostaną całe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
żurawinażurawina
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj sok pomarańczowy i skórkę, wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W17 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn