Sos Żurawinowy
Sos żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 52 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jeśli masz cukier, goździki, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Sos żurawinowy D. i.y. , oraz Sos Żurawinowy.
Instrukcje
Umyć żurawinę i wyrzucić te, które są miękkie lub zepsute.
Skórkę pomarańczy drobno zetrzeć na tarce.
Odetnij i wyrzuć cały biały rdzeń, a pomarańczowy pokrój na kilka kawałków.
Włożyć kawałki pomarańczy i startą skórkę do pojemnika blendera z wystarczającą ilością wody, aby zrobić jedną filiżankę, i przetwarzać, aż pomarańcza zostanie grubo posiekana.
Połącz płyn w rondlu o grubym dnie z cukrem, cynamonem i goździkami i doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodaj żurawinę, wróć do wrzenia i mieszaj na średnim ogniu przez 810 minut. Użyj długiej drewnianej łyżkito rzeczy mogą naprawdę pluć.
Gdy większość żurawin pęknie, a płyn jest nieco zagęszczony, sos jest gotowy.
Wlać do naczynia i pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;