SOS Żurawinowo-Limonkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu limonkowego z żurawiną. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 103 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka żurawiny, świeżego soku pomarańczowego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 21%. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse wszystkie składniki w robocie kuchennym 10 do 12 razy lub aż drobno posiekane, zatrzymując się, aby zeskrobać w dół boki. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.
*1 (12-oz.) worek mrożonej żurawiny, rozmrożony, może być zastąpiony.
Uwaga: limonki są mniejsze, nieco bardziej okrągłe i mają cieńszą skórę niż limonki perskie.
SOS żurawinowo-pomarańczowy: Zastąp 1 średnią nieobraną pomarańczę na 4 limonki. Postępuj zgodnie z przepisem. Cienkie skórki pomarańcze, takie jak Valencia lub Indian River, najlepiej sprawdzają się w tym przepisie.