Sos Śmietankowy Morelowy
Need a SOS bezglutenowy, pierwotny i wegetariański? Sos śmietankowy Morel może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 1G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka smarowidła, szalotka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 10%. Podobne przepisy to Polędwiczki wołowe z sosem morelowym, Jajecznica z Morelem i sosem estragonowym, oraz Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus.
Instrukcje
Przykryj Smalce wrzącą wodą i pozostaw do zmiękczenia na 30 minut. Przetrzyj Smalce w płynie, aby usunąć brud.
Przenieść je do miski; pokroić duże na pół. Zaparkuj płyn. W rondlu roztopić masło na umiarkowanym ogniu.
Dodać szalotka i gotować, aż przezroczyste, o 1 minutę. Wymieszać ze smalcem i doprawić solą i pieprzem.
Wlać płyn grzybowy, zatrzymując się po dotarciu do ziarna. Gotować na dużym ogniu, aby zmniejszyć o połowę, o 6 protokół.
Dodać śmietanę i tymianek, następnie dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 5 protokół. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.