SOS śmietankowo-pomidorowy
SOS pomidorowo-krabowy krem może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 17g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, cebulę, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Schłodzona Indyjska zupa pomidorowa z krabem, Flan z krabów i szpinaku z wędzonym pomidorem Buerre Blanc, oraz Zapiekanka z krabem i serem śmietankowym.
Instrukcje
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę i podsmażyć 1 minutę.
Ubić mąkę i gotować, ciągle mieszając, 1 do 2 minut lub do gładkości. (Nie brązowiej.) Stopniowo dodawać bulion z kurczaka i śmietanę, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z solą i zmielonym czerwonym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Wymieszaj mięso krabowe i pomidory; gotuj tylko do całkowitego ogrzania.
* 1 funt nieobrane duże, świeże krewetki, gotowane i obrane, mogą być zastąpione.