Sos Z Raków

Sos Z Raków
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać Raków SOS spróbuj. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 15g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mieszankę przypraw cajun, jalapeños, czosnek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy), oraz Hot Crawfish Dip.

Instrukcje

1
Boczek gotować w żeliwnej lub innej dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż tłuszcz zostanie wytopiony, a boczek jest chrupiący, o 12 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Wlać kapie do małej miseczki; powrót 6 łyżek do tej samej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Mąkę ubić do kapiących, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, ubijając stale, aż roux jest o jeden odcień ciemniejszy niż masło orzechowe, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj cebulę, pieprz, seler, jalapeños, i czosnek; gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka, o 20 protokół. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; wymieszać zarezerwowany boczek, mieszankę przypraw, a następnie bulion. Dusić, często mieszając, aż zgęstnieje i smaki stopić, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BoczekBoczek
BulionBulion
CebulaCebula
5
Wymieszaj raki. Dusić, aż ogony zwijają się, o 3 protokół. Doprawić solą, pieprzem i cayenne, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
SólSól
6
Dekoruj szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Crawfish działa bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn