Sos z kurczaka i Czerwonego Wina
Sos z kurczaka i czerwonego wina wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. 626 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz brązowy cukier, czosnek, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wiele osób naprawdę lubi ten napój. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Kurczak w sosie winnym, oraz Kurczak w sosie winnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Czosnek ugotować na oleju do miękkości.
Umieść kurczaka na patelni i gotować około 10 minut z każdej strony, aż nie będzie już różowy i soki biegną jasne.
Kurczaka posypać papryką i 1 szklanką brązowego cukru.
Wlać czerwone wino wokół kurczaka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 do 20 protokół; lekko baste kurczaka z sosem winnym podczas gotowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.