Sos Z Indyka
Sos z indyka może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury SOS. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 357 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szałwii, koszernej soli i pieprzu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać około połowy oliwy w dużej garnku na średnim ogniu.
Dodać skrzydełka indyka i brązowy.
Wyjmij skrzydełka z indyka i dodaj pozostały olej, cebulę, marchew, czosnek, zioła i ziarna pieprzu i gotuj przez 5 minut, skrobając brązowe kawałki na dnie patelni. Powrót skrzydełka do garnka i dodać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając każdą pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 do 2 godzin. Odcedzić i wyrzucić ciała stałe i odstawić wywar.
Gdy Indyk się upiecze, Ustaw patelnię na średnim ogniu na górze pieca. Odrzuć część tłuszczu, jeśli jest za dużo (potrzebujesz około 1/4 szklanki).
Dodać masło i gotować do rozpuszczenia.
Dodaj mąkę do patelni i za pomocą trzepaczki stale mieszaj, aby włączyć tłuszcz i mąkę. Gdy masz spójną pastę, dodaj ciepły wywar w stałym strumieniu, mieszając, aby wypracować jakiekolwiek grudki. Gotować, aż sos zgęstnieje, o 10 do 15 protokół. Dobrze doprawić solą i pieprzem i podawać.