Sos z chleba kukurydzianego dla tłumu

Sos z chleba kukurydzianego dla tłumu
Sos z chleba kukurydzianego dla tłumu to południowy przepis na 40 osób. Ta przystawka zawiera 474 kalorie, 21 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 1,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga bochenków chleba, mielonej gałki muszkatołowej, jajek i kurczaka. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29%, to danie jest raczej złe. Sos do chleba kukurydzianego z kiełbasą i dressing do chleba z pekanem i kukurydzą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku wymieszaj wodę, cebulę, seler, pietruszkę, masło i gałkę muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie. W kilku dużych miskach wymieszaj chleb, chleb kukurydziany, jajka, jajka na twardo, kurczaka, bulion i mieszankę cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Gotowanego Kurczaka Pokrojonego W Kostkę5 Szklanek Gotowanego Kurczaka Pokrojonego W Kostkę
12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego
Pokrojony W Kostkę Chleb Kukurydziany, TostowyPokrojony W Kostkę Chleb Kukurydziany, Tostowy
1-1/2 Szklanki Posiekanej świeżej Pietruszki1-1/2 Szklanki Posiekanej świeżej Pietruszki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podzielić pomiędzy cztery natłuszczone 3-qt. naczynia do pieczenia.
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn