Sos z chleba kukurydzianego dla tłumu
Sos z chleba kukurydzianego dla tłumu to południowy przepis na 40 osób. Ta przystawka zawiera 474 kalorie, 21 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 1,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga bochenków chleba, mielonej gałki muszkatołowej, jajek i kurczaka. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29%, to danie jest raczej złe. Sos do chleba kukurydzianego z kiełbasą i dressing do chleba z pekanem i kukurydzą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku wymieszaj wodę, cebulę, seler, pietruszkę, masło i gałkę muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie. W kilku dużych miskach wymieszaj chleb, chleb kukurydziany, jajka, jajka na twardo, kurczaka, bulion i mieszankę cebuli.
Podzielić pomiędzy cztery natłuszczone 3-qt. naczynia do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.