SOS Wiśniowo-Żurawinowy
SOS wiśniowo-żurawinowy może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 107 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, imbiru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób robiło ten przepis, a 131 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj SOS wiśniowo-żurawinowy, SOS Wiśniowo-Żurawinowy, oraz SOS Wiśniowo-Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozgrzać w średnim rondlu overmedium-na dużym ogniu. Gotuj imbir i cynamonnietylny imbir staje się pachnący, 1 do 2 minut. Ostrożnie dodaj amaretto i gotuj, aż płyn zgęstnieje i zmniejszy się o połowę, około 1 minuty.
Dodać żurawinę, wiśnie, cukier i 1/2 szklanki wody. Coverand doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego andsimmer, aż żurawina rozpadnie się i sos zgęstnieje, 20 do 25 minut.
Usuń z ciepła i chłodu do pokojutemperatura.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.