SOS Wiśniowo-Portowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu wiśniowego. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, masło, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, Sos Z Porto I Suszonych Wiśni, oraz SOS Wiśniowo-Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżkę masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Gdy pienienie ustąpi, dodać szalotki i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 4 protokół.
Wymieszaj Porto, ocet, wiśnie i ciemnobrązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż sos zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Pozostałe łyżki masła wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 3 dni, podgrzewając, gdy jest gotowa do użycia.